Asiakas esimerkkejä:

"32-vuotias nainen tuli hoitoon voimakkaiden alaselän ,oikean pakaran ja jalan kiputilan vuoksi. Hän oli käynyt mangeetti kuvissa jossa lannerangan L 4-5 välissä oli todettu protruusio tason välilevyn pullistuma. Hänelle oli sovittu jo leikkausaika yksityiselle lääkäriasemalle. Tutkittuani asiakkaan ja katsottuani MRI- kuvat ryhdyn hoitamaan häntä manuaalisen terapian ja Mc- Kenzie tekniikoiden avulla. Jo ensimmäisen kipu centralisoitu alaselkään eli jalka kivut hävisivät kokonaan pois. Selkä oli huomattavasti kivuttomampi. Hän kävi hoidossa vielä kaksi kertaa sillä seurauksella että leikkausaika peruttiin ja hän on saanut viettää kivutonta elämää edelleenkin"

"Asiakas oli kärsinyt pitkään päänsäyistä ja korvien tinnityksestä. Kokeilimme akupunktiota. jo toisen kerran jälkeen päänsärky oli poissa ja tinnityskin oli puolittunut"

"Asiakkaalla oli kroonisoitunut leikkauksen jälkeinen kiputila oikeassa säären etuosassa. Hän käytti voimakkaita kipulaastareita. käytimme hoitoon sähköakupunktiota. kolmen hoitokerran jälkeen hän pystyi luopumaan kipulaastarin käytöstä kokonaan"

Kipua lievittävä AKUPUNKTIO Joensuusta

Kärsitkö jatkuvista pää- tai lihaskivuista? Vai haluaisitko kokeilla uudenlaista apukeinoa vaikkapa hedelmättömyyden hoitoon?

Fysioterapiassa akupunktiota käytetään erilaisten akuuttien ja kroonisten kiputilojen hoidossa. Tyypillisimpiä hoidon aloittamisen syitä ovat niska- ja hartialihasten kiputilat, jännityspäänsärky, migreeni, erilaiset hermosäryt, selkäkivut, reumaattiset- ja nivelkulumista johtuvat kivut.

Näin akupunktio tapahtuu

Akupunktion vaikutusta selitetään porttikontrolliteorialla, jossa kipuimpulssin pääsy aivoihin estetään. Keskushermostossa on kemiallisia välittäjäaineita eli endorfiinejä. Niiden vapautumista aktivoivat erilaiset ärsykkeet esim. akupunktio. Voimakas perifeerinen ärsyke estää kipuviestin kulun aivoihin.

Akupunktio stimuloi CGPR-hormonin, joka laajentaa verisuonia ja toimii anti-inflammatorisesti. Akupunktio vapauttaa myöskin noradrenaliinia, serotoniinia ja enkefaliinia saaden aikaan hyvin miellyttävän, pehmeän, kevyen ja kivuttoman olon. Pitkäaikainen lihassäikeiden stimulointi (n. 20 min) saa aikaan hermoston aktiviteetin laskun. Akupunktio lisää verenvirtausta kudoksissa, minkä seurauksena lihaksisto rentoutuu.

Lääkkeetön vaihtoehto – varaa aikasi!

Akupunktiota voidaan antaa yksittäisenä hoitona, mutta usein akupunktioon perehtyneet fysioterapeutit käyttävät sitä yhdistettynä muuhun fysioterapiaan kuten hierontaan, liikehoitoon, lämpöhoitoon, mobilisointiin ja ultraääneen. Tarvittaessa akupunktiota voidaan tehostaa myös sähkön avulla. Kyseessä on toimiva ja lääkkeetön vaihtoehto kivun hoitoon niille potilaille, jotka eivät halua tai voi käyttää lääkkeitä.

Ota yhteyttä kyselläksesi lisätietoja!