Asiakas esimerkkejä:

"32-vuotias nainen tuli hoitoon voimakkaiden alaselän ,oikean pakaran ja jalan kiputilan vuoksi. Hän oli käynyt mangeetti kuvissa jossa lannerangan L 4-5 välissä oli todettu protruusio tason välilevyn pullistuma. Hänelle oli sovittu jo leikkausaika yksityiselle lääkäriasemalle. Tutkittuani asiakkaan ja katsottuani MRI- kuvat ryhdyn hoitamaan häntä manuaalisen terapian ja Mc- Kenzie tekniikoiden avulla. Jo ensimmäisen kipu centralisoitu alaselkään eli jalka kivut hävisivät kokonaan pois. Selkä oli huomattavasti kivuttomampi. Hän kävi hoidossa vielä kaksi kertaa sillä seurauksella että leikkausaika peruttiin ja hän on saanut viettää kivutonta elämää edelleenkin"

"Asiakas oli kärsinyt pitkään päänsäyistä ja korvien tinnityksestä. Kokeilimme akupunktiota. jo toisen kerran jälkeen päänsärky oli poissa ja tinnityskin oli puolittunut"

"Asiakkaalla oli kroonisoitunut leikkauksen jälkeinen kiputila oikeassa säären etuosassa. Hän käytti voimakkaita kipulaastareita. käytimme hoitoon sähköakupunktiota. kolmen hoitokerran jälkeen hän pystyi luopumaan kipulaastarin käytöstä kokonaan"

MCKENZIE-TERAPIA Selkäsi parhaaksi

Haluatko päästä eroon piinaavista selkäongelmista? Vai haluatko tehostaa selkärankasi toimintaa?

McKenzie-terapia on selkärangan itsehoitomenetelmä, joka perustuu asiakkaan huolelliseen tutkimiseen ja arviointiin oireiden syistä. Kivun ja oireiden käyttäytymisen perusteella asiakkaalle suunnitellaan yksilöllinen hoito-ohjelma, jota hän toteuttaa fysioterapeutin ohjauksessa ja itsenäisesti kotona.

Vähennä kipujasi

Tietyillä asennoilla ja toistoliikkeillä pyritään vaikuttamaan välilevyn asentoon ja näin vähentämään painetta kipua aistivilta kudoksilta. Tavoitteena ei ole pelkästään poistaa oireita, vaan opettaa ja ohjata asiakas oman vaivansa hoitajaksi. Näin pystyt ehkäisemään vaivan uusiutumisen ja mahdollisen pahenemisen.

Terapia sopii erilaisten selkäoireiden esim. ischias- vaivojen sekä niskaperäisten käsien puutumisoireiden hoitoon.

Hoidon tavoitteina ovat:

  • poistaa kipu/oireet
  • palauttaa rangan täydellinen toiminta
  • ehkäistä vaivan uusiutuminen ja paheneminen

Kysy lisätietoja!

välilevyjen rappeutumat