Asiakas esimerkkejä:

"32-vuotias nainen tuli hoitoon voimakkaiden alaselän ,oikean pakaran ja jalan kiputilan vuoksi. Hän oli käynyt mangeetti kuvissa jossa lannerangan L 4-5 välissä oli todettu protruusio tason välilevyn pullistuma. Hänelle oli sovittu jo leikkausaika yksityiselle lääkäriasemalle. Tutkittuani asiakkaan ja katsottuani MRI- kuvat ryhdyn hoitamaan häntä manuaalisen terapian ja Mc- Kenzie tekniikoiden avulla. Jo ensimmäisen kipu centralisoitu alaselkään eli jalka kivut hävisivät kokonaan pois. Selkä oli huomattavasti kivuttomampi. Hän kävi hoidossa vielä kaksi kertaa sillä seurauksella että leikkausaika peruttiin ja hän on saanut viettää kivutonta elämää edelleenkin"

"Asiakas oli kärsinyt pitkään päänsäyistä ja korvien tinnityksestä. Kokeilimme akupunktiota. jo toisen kerran jälkeen päänsärky oli poissa ja tinnityskin oli puolittunut"

"Asiakkaalla oli kroonisoitunut leikkauksen jälkeinen kiputila oikeassa säären etuosassa. Hän käytti voimakkaita kipulaastareita. käytimme hoitoon sähköakupunktiota. kolmen hoitokerran jälkeen hän pystyi luopumaan kipulaastarin käytöstä kokonaan"

Naprapatia

Naprapaatti on tuki- ja liikuntaelinsairauksien ja -toimintahäiriöiden tutkimiseen, hoitoon ja ennaltaehkäisyyn erikoistunut manuaalisen lääketieteen asiantuntija. Naprapatia ja sen hoitomuodot perustuvat näyttöön perustuvaan lääketieteeseen. Naprapaatti tutkii ja hoitaa kaikkia tuki- ja liikuntaelimistön nivel-, välilevy- ja pehmytkudosperäisiä kiputiloja.

Naprapatian hoitomenetelmät pohjautuvat kansallisiin ja kansainvälisiin hoitosuosituksiin. Naprapaatin hoidoilla pyritään palauttamaan ja lisäämään potilaan työ- ja toimintakykyä sekä ennaltaehkäisemään tuki- ja liikuntaelimistön sairauksia ja toimintahäiriöitä.

Naprapaatin käyttämiä hoitomenetelmiä ovat erilaiset manipulaatio-, mobilisaatio-, lihasvenytys- sekä muut pehmytkudoskäsittelytekniikat, joiden pääasiallisena tavoitteena on palauttaa nivelen normaali liikelaajuus. Tärkeänä hoitomenetelmänä käytetään myös lääkinnällistä harjoitteluterapiaa (LHT), jossa käytetään koordinaatiota, lihasvoimaa ja –kestävyyttä, sekä nivelten liikkuvuutta parantavia harjoitteita. Lisäksi hoidon apuna voidaan käyttää erilaisia fysikaalisia hoitomenetelmiä, kuten lämpö-, kylmä- ja sähköhoitoja. Myös erilaisia teippauksia voidaan käyttää hoidon tukena.

Naprapaatti on Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston (Valvira) rekisteröimä nimikesuojattu ammattihenkilö, joka on suorittanut korkeakoulututkinnon joko Suomessa, Ruotsissa tai Yhdysvalloissa.

Kysy lisätietoja!