Naprapatia

Naprapaatti on tuki- ja liikuntaelinsairauksien ja -toimintahäiriöiden tutkimiseen, hoitoon ja ennaltaehkäisyyn erikoistunut manuaalisen lääketieteen asiantuntija. Naprapatia ja sen hoitomuodot perustuvat näyttöön perustuvaan lääketieteeseen. Naprapaatti tutkii ja hoitaa kaikkia tuki- ja liikuntaelimistön nivel-, välilevy- ja pehmytkudosperäisiä kiputiloja.

Naprapatian hoitomenetelmät pohjautuvat kansallisiin ja kansainvälisiin hoitosuosituksiin. Naprapaatin hoidoilla pyritään palauttamaan ja lisäämään potilaan työ- ja toimintakykyä sekä ennaltaehkäisemään tuki- ja liikuntaelimistön sairauksia ja toimintahäiriöitä.

Naprapaatin käyttämiä hoitomenetelmiä ovat erilaiset manipulaatio-, mobilisaatio-, lihasvenytys- sekä muut pehmytkudoskäsittelytekniikat, joiden pääasiallisena tavoitteena on palauttaa nivelen normaali liikelaajuus. Tärkeänä hoitomenetelmänä käytetään myös lääkinnällistä harjoitteluterapiaa (LHT), jossa käytetään koordinaatiota, lihasvoimaa ja –kestävyyttä, sekä nivelten liikkuvuutta parantavia harjoitteita. Lisäksi hoidon apuna voidaan käyttää erilaisia fysikaalisia hoitomenetelmiä, kuten lämpö-, kylmä- ja sähköhoitoja. Myös erilaisia teippauksia voidaan käyttää hoidon tukena.

Naprapaatti on Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston (Valvira) rekisteröimä nimikesuojattu ammattihenkilö, joka on suorittanut korkeakoulututkinnon joko Suomessa, Ruotsissa tai Yhdysvalloissa.

Kysy lisätietoja!